Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chakratréning

A Chakra az az energia amire a ninjának szüksége van hogy jutsukat csináljon. Ha elfogy a ninja chakrája, élete veszélybe kerülhet és elveszítheti a csatát.

Fára Mászás:

Ez a tréning magába foglalja a chakra gyűjtését a lábba és a fáramászást. Ez megtanít egy bizonyos mennyiségű chakrát vinni a megfelelő helyre. A chakra mennyisége ami szükséges a fa megmászásához nagyon kevés de tökéletesnek kell lennie. Kakashi azt mondta hogy a láb legaljába a legnehezebb gyűjteni a chakrát. A chakra irányításának megtanulásával akármelyik személy mesterire fejlesztheti akármelyik jutsut.

Vízen Járás:

Ez egy haladó tréning és nehezebb mint a famászás. Úgy mint a famászásnál itt is chakrát kell gyűjteni a lábba és folyamatosan táplálni kell a megfelelő mennyiségű chakrával a vízben. A szabadon engedett chakrának muszáj ugyanannyinak lennie mint a test súlya és még egy kevés hogy ússzon. Sokkal nehezebb kontrollálni a chakrát azért mert a víz nem szilárd és azért is mert folyamatosan mozog. Ez a tréning azért van hogy megtanítson egy személyt hogy hogyan juttasson el meghatározott mennyiségű chakrát akármelyik testrészébe.

Levél koncentráció:

A tréninghez az szükséges hogy a személy a homlokán lévő levélbe koncentrálja az összes chakráját. Ez egy célravezető módja a koncentráció gyakorlására. Az elme lenyugtatásával és a célpont meghatározásával, képes lehet hogy kihozza a maximum erejét magából. Azt mondják hogy a Leaf homlokvédőin a jel ebből a tréningből származik.

Chakra Gyűjtés:

A chakra gyűjtés képes megnövelni a chakra áramlását a testben. Ez segít a másik három tréningben és elősegíti hogy több chakrához jussunk amikor jutsukat csinálunk. A chakra gyűjtés segíthet abban hogy gyorsabban juttass chakrát a testrészeidbe.

Ilyen chakra, olyan chakra, de mégis chakra!

Vannak ninjutsuk melyekhez elengedhetettlen a chakra alakmanipuláció. Öt típusa van:

- Tűz

- Víz

- Föld

- Szél

- Villám

Honnan tudjuk hogy milyen természetű chakránk van?

Egyszerű. Egy különleges papír kell hozzá ami reagál a legkisebb chakrára is. Ennek az az oka hogy különleges fákból készült, amiket chakrával tápláltak. Ha végig vezeted a chakrádat a papíron, kiderül milyen természetre vagy fogékony.

Ha a papír:

1. Elég - Tűz

2. Félbeszakad - Szél

3. Elázik - Víz

4. Összegyűrődik - Villám

5. Elmorzsolódik - Föld

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.